Καριέρα

Ημερομηνία: 06/01/2020

Τα συχνότερα ψέματα σε ένα βιογραφικό

ψέματα στο βιογραφικό

Η εύρεση εργασίας είναι μια διαδικασία αρκετά δύσκολη, πολλές φορές χρονοβόρα και ψυχοφθόρα για τους υποψηφίους. Τα πράγματα γίνονται όμως ακόμα πιο δύσκολα όταν το βιογραφικό σας θα πρέπει να ξεχωρίσει ανάμεσα σε άλλα βιογραφικά τα οποία μπορεί να περιέχουν, λίγα ή πολλά, ανακριβή, φουσκωμένα ή τροποποιημένα στοιχεία και επιτεύγματα. Κοινώς με άλλους υποψηφίους που αναγράφουν ψέματα στο βιογραφικό τους.

Η τροποποίηση και η «διακόσμηση» της εμπειρίας, των εργασιακών κενών και των δεξιοτήτων είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στους υποψηφίους που αναζητούν εργασία. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2013, το 75% των υποψηφίων δηλώνει ότι είναι διατεθειμένο να «παραπλανήσει» τους υπεύθυνους προσλήψεων με ανακριβείς πληροφορίες. Σε παγκόσμιο επίπεδο, εκτιμάται ότι ένα στα δύο βιογραφικά σημειώματα περιέχει αναληθή στοιχεία.

Δελεαστική πρακτική; Όχι! Καλύτερα να είστε ειλικρινής γιατί ένα ψέμα, μικρό ή μεγάλο, ενδεχομένως να μαθευτεί. Εξάλλου είναι πλέον κοινή τακτική, οι υπεύθυνοι προσλήψεων να προβαίνουν σε έλεγχο των στοιχείων, είτε απευθείας με πρώην εργοδότες είτε διασταυρώνοντάς τα με την online παρουσία σας σε διάφορα social media.

Σε ποια σημεία όμως του βιογραφικού τους τείνουν οι υποψήφιοι να δηλώνουν ψευδείς ή παραπλανητικές πληροφορίες; Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Backgroundcheck.org, οργάνωση που εξειδικεύεται στον έλεγχο πληροφοριών, ιδού τα κύρια σημεία των βιογραφικών όπου οι υποψήφιοι συνηθίζουν να.…μην είναι και τόσο ειλικρινείς!

 

1. Φουσκωμένες δεξιότητες

Ίσως από τα πιο συχνά ψέματα στο βιογραφικό. Το 57% των υποψηφίων διογκώνει τις δεξιότητες και ικανότητές του όπως π.χ. αναγράφοντας ότι γνωρίζουν άπταιστα μια ξένη γλώσσα. Επικίνδυνο και γρήγορα ανιχνεύσιμο ψέμα, καθώς στη περίπτωση που η εργασία απαιτεί καλό επίπεδο γλωσσών, η ανεπάρκεια της γλώσσας θα διαπιστωθεί άμεσα.

2. Υπερβολή στις αρμοδιότητες

Το 55% υπερβάλλει αναφορικά με τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες που του αναλογούσαν σε προηγούμενες θέσεις εργασίας. Μια απλή τηλεφωνική κλήση στον πρώην εργοδότη μπορεί να επαληθεύσει τα πραγματικά καθήκοντά των υποψηφίων και σχεδόν σίγουρα να αποτρέψει οποιαδήποτε δυνητική πρόσληψη στη περίπτωση που οι αρμοδιότητες διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό.

3. Περίοδος εργασίας

Το 42% «μαγειρεύει» τις ημερομηνίες και περιόδους εργασίας. Για να «μπαλωθεί» ένα κενό μερικών μηνών ή μια εκτεταμένη περίοδο ανεργίας, αρκετοί υποψήφιοι δε διστάζουν να αλλάξουν ημερομηνίες εργασίας.

4. Τροποποίηση του τίτλο της θέσης

Επίσης ένα από τα συχνά ψέματα στο βιογραφικό των υποψηφίων. Το 34% αλλάζει τον τίτλο εργασίας σε προηγούμενους εργοδότες. Λίγο για το glam του θέματος, λίγο για να γεμίσει το κενό στην επαγγελματική κάρτα ή να γίνει περισσότερο πιασάρικο το προφίλ στο Linkedin, η αλλαγή του τίτλου εργασίας έχει πλέον εξελιχθεί σε τέχνη!

5. Πλασματικά πτυχία

Το 33% των περιπτώσεων αφορούν αναληθή κατοχή πτυχίων & διπλωμάτων που δηλώνονται στο βιογραφικό των υποψηφίων. Δύσκολα θα επιβεβαιωθούν στα αρχικά στάδια μιας συνέντευξης, όταν έρθει όμως η στιγμή υπογραφής της σύμβασης πιθανώς οι εργοδότες να ζητήσουν τα αντίγραφά τους.

6. Ανύπαρκτοι εργοδότες

Πιο σπάνια, το 28% των παραπλανητικών πληροφοριών αφορούν εργασιακή εμπειρία σε εταιρείες στις οποίες οι υποψήφιοι δεν έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους! Μερικοί υποψήφιοι μάλιστα, ξεπερνούν τα όρια της μυθοπλασίας και εφεύρουν εταιρείες οι οποίες δεν υφίστανται!

7. Φανταστικές τιμητικές διακρίσεις

Τέλος, το 18% των μικρών «διακανονισμών με την αλήθεια» σχετίζονται με παραπλανητικές βραβεύσεις και τιμητικές διακρίσεις. Υπάρχει λόγος να εκθέσετε τον εαυτό σας για ψευδή στοιχεία που δύσκολα θα εντυπωσιάσουν έναν recruiter στη περίπτωση που καλύπτετε τα απαιτούμενα προσόντα μιας θέσης εργασίας;

 

Οι άντρες αναγράφουν διπλάσια ψέματα από τις γυναίκες

Η Backgroundcheck.org αναφέρει επίσης ότι ορισμένοι κλάδοι είναι περισσότερο μεθοδικοί και εξονυχιστικοί στην επαλήθευση πληροφοριών που βρίσκονται στα βιογραφικά σημειώματα όπως π.χ. ο χρηματοοικονομικός τομέας. Άλλη ενδιαφέρουσα πληροφορία; Οι άνδρες φαίνεται να αναγράφουν στο βιογραφικό τους διπλάσιες ανακρίβειες σε σχέση με τις γυναίκες.

Ποια είναι όμως η στάση των επιχειρήσεων απέναντι στις αναλήθειες των βιογραφικών; Το 51% δηλώνει ότι απορρίπτει συστηματικά μια αίτηση όταν εντοπίζει ότι το βιογραφικό σημείωμα είναι αναληθές. Το 40% αναφέρει θα εξαρτηθεί από τον βαθμό ανακρίβειας ενώ το 7% είναι διατεθειμένοι να ξεπεράσουν οποιαδήποτε «μυθοπλασία» αν το προφίλ του υποψήφιου είναι καλό.